torsdag 17. februar 2011

Vinterjakt i Vuludalen Sollia / Stor-elvdal

Etter en flott opplevelse sist helg, åpnet det seg en mulighet for å sjekke ut et område litt lengre sørvest, nemlig Vuludalen. Et kjent villreinområde, men historier om gode fangster av rype er heller ikke uvanlig. Området har et historisk sus over seg, da det er et hundretalls dyregraver i området, enkelte datert til så langt tilbake som år 100-450 e. kr. De nyeste frem til ca år 1300 og svartedauen-perioden.
Ankomst Vuludalsbua

Sollia fjellstyre har satt opp en ny bu i dalen anno 1995, og det er et meget solid og adekvat husrom i disse omgivelsene. 5 sengeplasser, 2 hundebur, og en jøtul 602, mer trenger man ikke! 50 kr/pers/overnatting oppfordres man til å betale inn pr giro, og det er det absolutt verdt. 

Vi kom opp i -20 grader, snødrev og hvis man legger godviljen til, kuling i kastene... Fint vær! Men rypa hadde gjemt seg nedi skogen, så langt nedi snøen den kunne komme... Vi fant noen få spor etter dokk-plasser, og tilsammen 5 meter med rypespor, dette etter ca 3 mil trasking. Rypa så vi ikke i det hele tatt. Teorien vår ble at rypa var der, den, men at vi måtte ha flaks og omtrent tråkke på den for å få den på vingene. 

Mellom bjørkekrattene skimtes Ronny på søken etter fugl

Det lysnet opp ved 7 tida om kvelden, og i månelyset gikk vi ut for å prøve lokkejakt på rev, det ble blåst ivrig i en nordic predator en 40 minutters tid, men det var stille i det golde landskapet... Skyer for månen satte en stopper for videre lokking, og trasking i området dagen derpå viste ingen revespor overhodet. For rusket vær for,n Mikkel? På vei ned igjen, i den noe tettere bjørkeskogen var det imidlertid flust med spor. Uansett hadde vi en trivelig tur i dette vakre landskapet. Vi tar turen opp igjen ved en senere anledning.

4 kommentarer:

  1. En fantastisk turopplevelse i et spennende turområde. Jeg kommer sterkere tilbake:)
    Takk for mange fine opplevelser Ø.S.B.
    Hilsen Ronny

    SvarSlett
  2. Ja, det blir vel en tur videre oppover Vulua når snøen har gått, gjerne med markstanga i hånda...

    SvarSlett
  3. Lika bloggen din. Fine bilda. Stå på å løkka te videre me blogginga.

    SvarSlett
  4. Tusen takk for det. Motivasjon dette, pulver. Blir litt i "rykk og napp" med aktivitet, men skal prøve å være flink til å legge ut kontinuerlig gjennom året.

    SvarSlett