torsdag 29. desember 2011

Høstjakta 2011

Det har blitt altfor lite tid til både jakt og innlegg nå i høst, grunnet både det ene og andre, så da blir det en liten billedkavalkade i ekte nyttårsånd... :)


Fuglejakta innledes med duejakt. Ble ca 15 duer, samt et par kråker. Vi var flere som jaktet sammen, så samlet reultat så noget bedre ut... Tok noen bilder av duejakta som jeg tenkte å samle i denne bloggen ved en passende anledning og samtidig legge frem litt egne erfaringer rundt duejakt med lokkeduer, svupper, duekarusell, toppjakt på due osv...


Her sitter Frank og lurer i skogkanten på utkikk etter duer som går ned i høyde eller kommer inn for landing.


Endelig var skogsfugljakta i gang!
Fantastiske høstdager med sol og varme. Det var tørt, og bjørkeskogen hadde felt bladene grunnet soppangrep etter en uvanlig våt sommer. Dette førte til krevende forhold for hund, og fugl som trykket ekstremt dårlig, og derav gav få skuddmuligheter for jegeren. Enkelte økter registrerte jeg et tjuetalls oppflukter og ferske seter, uten å ha visuell kontakt med en eneste fugl... Lett fugl var det i grove trekk hele sesongen, med unntak av enkelte dager som gav godt med fugl i sekken. 
Men tross et beskjedent utbytte, må jeg si at jeg har inntrykk av at det var MYE skogsfugl. Enkelte jegere jeg har snakket med påstår sågar at det var et bedre år enn i fjor (2010).


Pointer i søk... :) 


Litt studering av naturens kunstverk skal man ta seg tid til..




Godt med tranebær.


Den nye generasjonen skal introduseres for jakta...
Her er minsten i følge med bestefar, som etter minstens utsagn "bomma på ei nype"...


Endelig kom sporsnø og skiføre.


Alltid spennende med spor etter tiur.


Her skimtes en trofast sliter. Enkel setteren Tam.


Litt for lite tid til revejakt ble det også. Men mikkel lusker alltid i bakgrunnen, enten i skogen eller i fuglejegerens sinn.

20 desember i nærheten av Målia.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar